Wat is snus?

Geplaatst op 16-12-2021

Categorie: Lifestyle

Snus je spreekt het ook wel uit als “snuus” is een soort tabak in vochtig poedervorm, gemaakt van gestoomde tabak, die vervolgens gemalen wordt en vermengd met zout, natriumcarbonaat en aroma’s.

Snus nobrand

Snus je spreekt het ook wel uit als “snuus” is een soort tabak in vochtig poedervorm, gemaakt van gestoomde tabak, die vervolgens gemalen wordt en vermengd met zout, natriumcarbonaat en aroma’s. Snus wordt voornamelijk geproduceerd en geconsumeerd in scandinavische landen zoals Zweden en Noorwegen.

Snus bewaren?

Snus wordt vaak achter de bovenlip gestopt zodat de nicotine door het slijmvlies gedurende enkele minuten tot meerdere uren wordt opgenomen. Bewaar je Snus bij kamertemperatuur dan is de Snus niet lang houdbaar. Daarom kan snus het best in de koelkast of diepvries bewaard worden.

Wat zijn nicotine pouches?

Nicotine pouches ook wel snus genoemd in Nederland zijn de moderne en schadebeperkte manier om nicotine te consumeren zonder te roken. De producten zijn ook 100% vrij van tabak, wat het risico op tandkleuring vermindert. De zakjes bevatten een unieke mix van verse smaken, natuurlijke vezels, nicotine en kauwbasisvuller om er discreet uit te zien en toch een sterke nicotineafgifte af te geven. Enkele van de merken die nicotinezakjes leveren, zijn – Zyn, LyftKilla, Pablo & meer.

Voordelen van Snus

Het voordeel van overschakelen op Snus is dat dezelfde hoeveelheid nicotine kan worden geconsumeerd zonder de luchtwegen bloot te stellen aan koolmonoxide, wat een hoog risico op longkanker heeft. Veel rokers ervaren Snus als een prima vervanging voor sigaretten in plaats van bijvoorbeeld een vape nicotinekauwgom of nicotinepleisters. 

Waarschuwing!
Snus bevat het verslavende ingrediënt nicotine. Als je niet verslaafd bent aan deze stof, kun je je er het beste ver van houden. Hoewel snus een stuk veiliger is dan sigaretten en andere tabaksproducten, kan gebruik leiden tot gezondheidsproblemen.