Een snelle start maken met affiliate marketing

Geplaatst op 23-02-2022

Categorie: Computer en internet

Om een snelle start te maken met affiliate marketing kunt u gebruik maken van een zogeheten affiliate script voor het opzetten van een affiliate shop. Een affiliate shop is een website waarop u als tussenpersoon producten kunt promoten en waarbinnen de bezoeker tussen deze producten kan zoeken. Vrolijk Internet Services levert een affiliate script die eenvoudig op uw webhosting pakket te installeren is voor het opzetten van een affiliate webshop.

Via productfeeds kunt u geautomatiseerd producten toevoegen aan uw affiliate webwinkel. Omdat u de productcategorieën die in de feed worden gebruikt kunt koppelen aan de productcategorieën binnen uw eigen webshop, worden nieuwe producten automatisch binnen de juiste productcategorie toegevoegd.

Om via uw affiliate webshop een product aan te schaffen kan de bezoeker via een affiliate link navigeren naar productpagina op de website van de aanbieder (de zogeheten affiliate merchant). Daar kan het product vervolgens door de bezoeker worden aangeschaft. Omdat er in de affiliate link een unieke code is opgenomen die is te herleiden naar uw webwinkel, kan de aanbieder een affiliate vergoeding aan u toekennen.

Het affiliate netwerk TradeTracker biedt een platform waarmee u de affiliate links kunt genereren en waarbinnen u eenvoudig kunt zien hoeveel geld u via affiliate marketing heeft verdiend. Wanneer u in uw account een bepaald minimumbedrag aan vergoedingen heeft ontvangen, kan het geld naar uw bankrekening worden overgemaakt. Via TradeTracker kunt u ook de productfeeds ophalen waarmee u automatisch producten kunt toevoegen aan uw affiliate shop.

Met het affiliate script van Vrolijk Internet Services ziet uw affiliate webwinkel eruit als een gewone webshop, met het verschil dat u fungeert als tussenpersoon (affiliate publisher wordt dat genoemd) en dat u zelf de producten niet hoeft te versturen naar de klant. In de handleiding op de website van Vrolijk Internet Services leest u hoe u het script kunt installeren en gebruiken.